House in the Mountain

Ok, here’s a home with privacy, security, and an organic design that blends in nicely with a…oh wait, it IS a Mountain!

Mountain home

Bjarne Mastenbroek and Christian Müller are the minds behind this unusual residence in the Swiss village of Vals. Nestled in a hillside, Villa Vals is designed as the ideal mountain retreat, orientated so it captures plenty of natural light. It boasts contemporary concrete, stone and wood interiors, and an array of modern Dutch- and Swiss-designed furniture.

With four bedrooms, a state-of-the-art kitchen, a hot tub in the courtyard, and a spacious living area with breathtaking views of mountain peaks, Villa Vals is also intended to be energy neutral; the architects are aiming to install a turbine in a close-by stream to produce hydropower and cover the house’s energy needs.

Check out more info at:  http://www.wallpaper.com/designawards/2011/villavals

Advertisements

2 responses to “House in the Mountain

  1. Great post thanks. I really enjoyed it very much. You have a great blog here. Thanks again for sharing.

    Love commenting, blogging, or writing? We would love for you to join us!

    – Writers Wanted –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s